Ska jag välja en underlimmad eller planlimmad diskho?

Hur du väljer att placera diskhon i bänkskivan är en smaksak. En underlimmad eller en planlimmad diskho har båda sina fördelar och om du ska välja en underlimmad diskho eller inte väljer bara du själv. Läs mer om skillnaderna här nedanför.

Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig vidare!

 

Underlimmad diskho

Underlimmad diskho eller inte? Att underlimma diskhon är en av de vanligaste lösningarna. En underlimmad diskho fästs under bänkskivan och får därför inga kanter eller fogar som syns. Underlimningen ger ett stilrent uttryck och låter bänkskivan synas så mycket som möjligt – perfekt om du valt en skiva som du vill framhäva i köket.

Placeringen av diskhon gör också bänken lättstädad eftersom det inte finns någon kant där smulor och liknande fastnar när du torkar av den. En kant kan också utsättas för slitage om köksredskap som pannor och grytor stöter emot den upprepade gånger under tid.

 

Fördelar med en underlimmad diskho:

  • Du får ett stilrent intryck i köket.
  • Enkelt att hålla rent och torrt på bänkskivan.
  • Fungerar väl med bänkskivor i till exempel trä och sten.
  • Fri från kant som riskerar att utsättas för slitage och samlar smuts.
  • Ger möjlighet för bänkskivan att synas så mycket som möjligt.

En underlimning kan vara svår att få till om du monterar den själv utan erfarenhet. Det är en bra idé att låta en kunnig hantverkare utföra monteringen för allra bästa resultat.

 

Planlimmad diskho

En planlimmad diskho monteras så att diskhons kant ligger ovanpå bänkskivan. Diskhon sätts fast i ovanifrån och bidrar till ett snyggt helhetsintryck i köket. En smal fog med minsta möjliga skarv brukar användas så att både bänk och diskho är lätta att hålla rena.

Om du har valt en diskho där rundade eller kantiga hörn är en viktig del av designen är planlimning en lösning som lyfter fram diskhons utseende.

 

Fördelar med en planlimmad diskho:

  • Smidig att montera i diskbänken.
  • Diskho och diskbänk ger intrycket av att smälta ihop.
  • Diskhons design och former får möjlighet att synas.
  • Enkelt att hålla både diskho och bänkskiva rena.

Det är viktigt att den planlimmade diskhon hamnar i rätt höjd så att vatten kan rinna ned ordentligt.

Underlimmad eller planlimmad diskho? Se alla våra diskhoar här!

 

Få hjälp att välja av Nordic Tech

Underlimmad diskho eller inte? Få hjälp och rådgivning av Nordic Tech i ditt val. Kontakta oss så hjälper vi dig vidare med dina frågor! Ta del av inspiration och bilder på underlimmade eller planlimmade diskhoar från Nordic Tech. Klicka här för att komma till vår inspirationssida!