Frågor och svar

Här har vi på Nordic Tech samlat svar på några av de vanligaste frågorna vi får. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du inte hittar svaret på din fråga eller om du behöver rådgivning!

 

Ni har diskhoar som heter Nickel, är det inte rostfria diskhoar?

Visst är det samma höga kvalitet av rostfritt stål som vi använder. Nickel är helt enkelt ett produktnamn, och innebär att det är en modell som består av två diskhoar med en lägre mellanvägg. För att du enkelt ska kunna diska och lägga ugnsgaller eller en plåt i blöt.

Kan jag få vilken diskho som helst i en rostfri diskbänk från er?

Javisst! Vi kan svetsa in hela vårt breda sortiment i våra rostfria diskbänkar.

Hur lång leveranstid har ni på diskhoar och tillverkade diskbänkar?

Heltäckande rostfria diskbänkar tar ungefär fyra veckor att tillverka, men diskbänkar i standardmått och diskhoar kan vi skicka inom någon dag.

Finns det några begränsningar på hur ni kan tillverka en rostfri heltäckande diskbänk?

Nja, det är möjligt att tillverka en diskbänk nästan hur som helst. En del tekniska begränsningar finns dock, liksom praktiska begränsningar när det gäller stora eller komplicerade diskbänkar som blir svåra att transportera, hantera och installera. Men nu blir vi nyfikna och vill gärna höra dina tankar och idéer 🙂

Håller färgade PVD-belagda diskhoar för repor och slitage?

PVD-beläggningen som skapar våra olika färger är en extremt slitstark beläggning som tål slitage och användning. På samma sätt som på alla rostfria produkter blir ytan repig med tiden, men till skillnad från vanlig rostfritt stål så blir reporna i samma färg som diskhon. PVD är dock inte lämpligt att använda där man har starka syror eller frätande medel, som löser upp och riskerar att ta bort färgen fläckvis. Läs mer om produktvård av PVD-belagda ytor.

Hur rengör jag den rostfria bänken/lådan på bästa sätt?

Våra produkter är tåliga mot missfärgningar, beläggningar och korrosion – men för att det rostfria stålet ska kunna bevara sina goda egenskaper länge krävs lite omsorg. Du hittar rekommendationer på daglig rengöring och vår egen produkt för grovrengörning under produktvård.

Kan man få ett urtag för nedfälld spishäll i era måttanpassade bänkskivor?

Inga problem! Vi har lösningar för både infälld och planmonterad spishäll.

Vad kostar en skräddarsydd diskbänk?

Du kan själv designa din diskbänk i våra ritprogram, som också genererar ett rekommenderat slutkundspris.