Hur sköter man en diskho i kvartskomposit

Kvartskomposit är ett extremt tåligt material. Men precis som alla andra material kan det påverkas av vätskor eller ämnen som lämnas kvar på ytan. Här är några enkla tips om hur du underhåller din diskho i kvartskomposit.

Regelbunden rengöring:

Diskhoar i kvartskomposit kräver minimalt underhåll. För dagligt underhåll torkar man av ytan med en mjuk trasa i mikrofiber, varmt vatten och ett neutralt rengöringsmedel. Undvik starka rengöringsmedel, sura ämnen och frätande produkter, då dessa kan skada ytan.

Kalkavlagringar:

I områden med hårt vatten kan kalkavlagringar bildas på diskhon. För att ta bort dessa kan du blanda en pasta med lika delar bakpulver och vinäger. Applicera pastan på avlagringarna, låt verka i 10–15 minuter och torka sedan av med en mikrofibertrasa och kallt vatten.

Fläckar:

Fläckar från vanliga hushållsprodukter kan bildas och tas i första hand bort med ett neutralt diskmedel och en tvättsvamp. Använd inte en för grov svamp, utan välj en som inte repar ytan. Skölj sedan av med vatten och torka av med en mikrofibertrasa.

Envisa fläckar:

För svårare fläckar kan du använda följande ämnen på kvarts:

  • Rengöringssprit
  • Vinäger

Följ anvisningarna som bifogas med din diskho och använd skyddshandskar och skyddsglasögon vid rengöring.

Härdade fläckar:

Fläckar som har torkat och härdat, till exempel matrester, nagellack eller färgrester, kan skrapas bort försiktigt med en slö kniv (till exempel en vanlig bordskniv). Avsluta sedan med varmt vatten, neutralt rengöringsmedel och en mikrofibertrasa.

Värme:

Även om kvarts är värmetåligt kan extrema temperaturer skada diskhon, speciellt nära kanterna. Undvik att placera heta grytor och pannor direkt på ytan. Använd alltid underlägg eller värmeskydd för att skydda mot skador och sprickor.

Hos oss på Nordic Tech har vi både svarta och gråa diskhoar i kvartskomposit.

Här hittar du dem!